Eveniment

CEZ se tine de cuvant si lasa sapte gari in bezna

29.05.2008, 20:25 25

Cehii de la CEZ Romania au debransat primele sapte statii feroviare din cele 58 pe care au anuntat ca le vor lasa fara energie electrica pentru neplata facturilor trimise Regionalei Cai Ferate Craiova.
Aceasta este prima actiune majora impotriva CFR din partea unui furnizor de electricitate tinand cont de faptul ca CFR are datorii de sute de milioane de lei atat catre Electrica, dar si catre filialele detinute de Enel si E.ON.
"Din cauza datoriilor acumulate de Regionala CF Craiova catre CEZ Vanzare Oltenia, incepand de ieri (marti, n.r.), 27 mai, CEZ a debransat de la reteaua de energie electrica, pana in acest moment, urmatoarele puncte de consum: judetul Dolj: statiile Racarii de Jos, Salcuta, Motatei; judetul Gorj: statiile Preajba, Turceni; judetul Olt: statia Frasinet si judetul Mehedinti: statia Butojesti", spun reprezentantii CFR.
Reprezentantii CFR spun ca siguranta transportului feroviar nu este pusa in pericol.
"In acest moment reprezentantii companiei analizeaza situatia datoriilor inregistrate si cauta o solutie optima pentru plata debitelor catre furnizorul de energie electrica", mai spun sursele citate. Directorului general al CFR, Constantin Manea, a declarat recent ca datoriile companiei catre furnizorii de electricitate se ridica la 600 milioane de lei (peste 160 mil. euro).
CEZ Romania a anuntat, marti, ca va debransa 58 de gari si alte imobile apartinand CFR SA pentru neplata unor facturi de peste 160 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO