Eveniment

Cine este Sorinel Vasilca, omul care va avea pe mână STS, unul dintre cele mai importante servicii de informaţii din România

Cine este Sorinel Vasilca, omul care va avea pe mână...

Autor: Dana Stanila

01.08.2017, 16:01 1022

De asemnea, CSAT a aprobat eliberarea din funcţia de director al STS a generalului cu patru stele Marcel Opriş şi a generalului Ion Balaure, director adjunct al STS.

Generalul maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca a fost adjunct tehnic al Directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, din 7 decembrie 2005.

Vasilca lucrează în Serviciul de Telecomunicaţii Speciale din 1990, când a fost angajat pe funcţia de ofiţer tehnic la Direcţia Radiocomunicaţii. Între 1997 şi 2001 a fost şef birou şi şef sector la Direcţia Radiocomunicaţii. Ulterior, a fost numit locţiitor al şefului Direcţiei Radiocomunicaţii, până în 2005.

Noul şef al STS a absolvit Academia Tehnică Militară - Facultatea de Electronică şi Informatică, în 1990. A participat la mai multe cursuri de pregătire în Germania, Anglia, Suedia şi Franţa privind echipamentele de telecomunicaţii speciale.

În 2004, a absolvit Programul EMBA al Institutului de Afaceri şi Administraţie Publică ASEBUSS - Kennesaw State University, iar în 2006, a finalizat cursurile Colegiului Superior de Securitate Naţională.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO