Eveniment

Cine n-are batrani, sa recruteze

28.07.2005, 19:23 15

Companiile care opereaza in Uniunea Europeana ar trebui sa recruteze mai multi "muncitori maturi" si sa-i pastreze pe cei actuali, stiut fiind faptul ca populatia de pe continent va imbatrani, relateaza un studiu realizat de IBM Business Consulting Services si preluat de EU Observer.

Liderii Uniunii au recunoscut, pe parcursul summit-ului din 2001, ca ar trebui angajati cel putin 50% din muncitorii cu varsta cuprinsa

intre 55 si 64 de ani, masura cunoscuta sub denumirea de tinta de la Stockholm. Un an mai tarziu, aceiasi lideri au acceptat ca, pana in 2010, sa creasca varsta minima de pensionare cu cinci ani. Insa, un raport recent al Comisiei arata ca Europa este departe de indeplinirea acestor obiective.

Conform studiului realizat de IBM, numai cinci membri ai UE au evoluat in sensul realizarii tintei de la Stockholm.

Printre acestea, cea mai avansata este Suedia, unde 70% din acest segment este angajata, iar varsta medie de retragere este de 63 de ani. Cel mai prost stau Slovacia si Polonia, doar 25% dintrei cei vizati fiind angajati, iar varsta minima de pensionare situandu-se in jurul nivelului de 57 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO