Eveniment

Ciolacu vrea să dea în judecată Guvernul pentru desfiinţarea Fondului de Dezvoltare şi Investiţii

Ciolacu vrea să dea în judecată Guvernul pentru...

Autor: Diana Grigore

23.12.2019, 19:00 241

Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că în mod categoric va da în judecată Executivul dacă va desfiinţa Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Liderul interimar al PSD susţine că Guvernul Orban funcţionează ilegal şi că au fost numiţi ilegal zeci de prefecţi.

„Categoric.Nu pot să vă dau detalii pentru că încă nu văd o decizie a Guvernului. Chiar ne facem că nu vedem ce se întâmplă la Guvern? Chiar ne facem că nu vedem câte ilegalităţi se fac într-un timp atât de scurt, de 60 de zile la Guvern? Noi nu avem ordonanţa cu reorganizarea Guvernului şi ei funcţionează de 60 de zile. Sunt zeci de prefecţi numiţi ilegal. S-a dat o rectificare acum câteva zile ilegală. Nu se fac decât două rectificări şi sub nicio formă în decurs de 60 de zile. Este o încălcare a legii”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat dacă va da în judecată Guvernul sau îi va sprijini pe primari pentru acest demers în contextul desfiinţării Fondului de Dezvoltare şi Investiţii.

Reacţia vine în contextul în care şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat pe14 decembrie că Fondul de Dezvoltare şi Investişii va fi transferat la Ministerul Lucrărilor Publice spre desfiinţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO