Eveniment

Cioloş se întâlneşte cu cel mai frumos prim-ministru din lume

Cioloş se întâlneşte cu cel mai frumos prim-ministru...
14.06.2016, 17:52 1857

Prim-ministrul Dacian Cioloş efectuează o vizită de lucru în Canada în perioada 14-15 iunie. În cadrul vizitei, sunt programate întrevederi cu premierul canadian Justin Trudeau, cu preşedinţii Senatului, George J. Furey, şi al Camerei Comunelor, Geoff Regan, precum şi cu Guvernatorul General al Canadei, David Johnston. Programul include şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Canada, potrivit unui anunţ al guvernului. 

Vizita marchează prima întrevedere bilaterală româno-canadiană la nivel de prim-ministru în ultimii zece ani. De asemenea, va fi prima primire a unui prim-ministru de la instalarea în octombrie 2015 a guvernului liberal canadian condus de Justin Trudeau.

Vizita este în vederea dezvoltării relaţiilor politice bilaterale şi a legăturilor interumane dintre România şi Canada şi pentru valorificarea oportunităţilor de cooperare dintre cele două state, inclusiv în perspectiva consolidării relaţiilor dintre Uniunea Europană şi Canada.

”Un obiectiv major al vizitei este discutarea problematicii vizelor pentru cetăţenii români la nivelul politic al dialogului româno-canadian, în complementaritate cu formatul tripartit România-Canada-Comisia Europeană. Dialogul privind liberalizarea regimului de vize este relevant atât din perspectiva Acordului de Parteneriat Strategic UE-Canada, cât mai ales din cea a pregatirii semnării, aplicării şi ratificării, în următoarele luni, a Acordului economic şi comercial cuprinzător UE-Canada (CETA)”, potrivit anunţului guvernului. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO