Eveniment

Codul fiscal modificat, azi in Monitorul Oficial

29.03.2005, 00:00 54


Ordonanta de modificare a Codului fiscal, adoptata de guvern saptamana trecuta, urmeaza sa fie publicata astazi in Monitorul Oficial.


Sensibilizat de nervozitatea oamenilor de afaceri care acuza lipsa de transparenta in elaborarea actului normativ, Ministerul Finantelor a publicat ieri ordonanta pe site-ul propriu, dar fara un anunt oficial. Adica varianta finala a tutoror modificarilor aduse Codului fiscal ajunge la public cu numai trei zile inainte de primul termen la care o parte din acestea intra in vigoare - 1 aprilie. Ministrul finantelor Ionut Popescu si-a asumat aceasta intarziere.


Publicarea ordonantei nu rezolva insa toate problemele pentru ca segmente precum impozitarea castigurilor din capital sau a veniturilor din tranzactii imobiliare reclama precizari clare privind aplicarea noilor reglementari.


Cel mai controversat este modul de impunere a castigurilor obtinute din vanzarea de actiuni, brokerii asteptand detalii privind noile proceduri.


Reprezentantii confederatiilor patronale membre ale Uniunii Patronatelor din Romania au anuntat ieri ca vor da in judecata guvernul in cazul in care ordonanta de urgenta prin care a fost modificat Codul fiscal va fi publicata in Monitorul Oficial.


In opinia celor sase organizatii patronale care fac parte din Uniune, modificarea Codului prin ordonanta de urgenta inseama "o incalcare flagranta" a legii si "denota indiferenta totala a Ministerului Finantelor fata de punctele de vedere ale partenerilor sociali".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO