Eveniment

Comisia Europeană a respins taxarea inversă în sectorul alimentar

22.07.2010, 14:13 38

Comisia Europeană a respins taxarea inversă în sectorulalimentar, prin care TVA s-ar încasa la vânzarea produsului înmagazin, a declarat, joi, preşedintele patronatului din industriapanificaţiei Rompan, Aurel Popescu, citat de Mediafax.

"Domnul Vlădescu (Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor,n.r.) mi-a spus să vorbim despre taxarea inversă la trecut, pentrucă nu se mai poate face, deoarece România nu poate obţine acestlucru de la Comisia Europeană", a spus Popescu la seminarulMediafax Talks about Romanian Agriculture.

El i-a cerut lui Vlădescu să convingă oficialii de la Bruxellessă accepte taxarea inversă, pentru că altfel va fi încurajatăevaziunea fiscală.

"Asta înseamnă că s-a dat drumul la evaziunea fiscală, iaraceasta este aproape legalizată", a adăugat Popescu.

Preşedintele Rompan a mai spus că în prima decadă a lunii iulie,după creşterea TVA, vânzările din domeniul panificaţiei au scăzutcu 10% şi vor urma să scadă cu 15-20%. Mai multe despre declaraţiile făcute de de producătoriiromâni la Mediafax Talks about Romanian Agriculturecitiţi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO