Eveniment

Companiile Alpine si Aktor au inceput lucrarile la doua tronsoane ale centurii Capitalei

Companiile Alpine si Aktor au inceput lucrarile la doua tronsoane ale centurii Capitalei

Ludovic Orban, ministrul transporturilor

01.05.2008, 19:53 26

Companile Alpine (Austria) si Aktor (Grecia) au inceput ieri lucrarile la doua tronsoane din partea de nord a actualei centuri a Capitalei, respectiv largirea la patru benzi si constructia unui pasaj pe DN1A si realizarea unei legaturi intre DN7 si DN1A, valoarea totala a investitiilor fiind de 50 de milioane de euro.
Pe durata lucrarilor, traficul nu va fi inchis in totalitate, in lipsa rutelor ocolitoare, insa vor exista benzi unde circulatia va fi oprita.
Largirea la patru benzi si pasajul suprateran de pe DN1A sunt realizate de compania austriaca Alpine, au o valoare de 30 de milioane de euro si au termen de finalizare de 18 luni, in cazul largirii la patru benzi, si 24 de luni pentru pasaj.
"Practic, la intersectia cu DN1A va exista un sens giratoriu, care va asigura relatia intre axele de deplasare, se va construi un pasaj deasupra DN1A si se va face o largire la patru benzi. Lucrarea va fi finalizata in aproximativ 18 luni, iar pentru lucrarile la pasaj in 24 de luni, dar cred ca constructorul are capacitatea sa il termine intr-un an si jumatate", a declarat, miercuri, ministrul transporturilor, Ludovic Orban.
Prin constructia legaturii intre DN7 Bucuresti-Pitesti si DN1A Bucuresti-Targoviste, realizata de compania elena Aktor, se va inchide inelul centurii. Contractul are o valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, iar lucrarile vor fi finalizate in termen de 24 de luni. Lucrarea presupune si constructia unui pasaj suprateran, care va avea o lungime de 520 de metri.
Ministrul a adaugat ca pe data de 5 mai se va lansa anuntul de licitatie pentru largirea la patru benzi a zonei de sud a actualei centuri, care are o lungime de 40 de kilometri, iar lucrarile vor fi impartite in trei tronsoane.
De asemenea, in cadrul lucrarilor de modernizare a actualei centuri a Capitalei se va realiza un pod intre DN1 si DN2, peste calea ferata, in zona Otopeni, lucrarile fiind incepute de anul trecut.

Camere video pentru citirea rovinietelor
Compania de Drumuri va monta, anul viitor, camere video prin care vor fi citite datele de pe rovinietele autovehiculelor, iar designul abtibildurilor va fi schimbat, a declarat ieri ministrul transporturilor, Ludovic Orban, prezentand un proiect mai vechi al autoritatilor. Proiectul privind realizarea unui sistem bazat pe camere video prin care autoritatile sa verifice prezenta sau datele de pe rovinieta a fost anuntat anul trecut si urma sa fie pus in functiune in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO