Eveniment

Companiile continua sa inchirieze birouri off-plan

05.08.2008, 20:05 15

Circa 30.000 de metri patrati de spatii de birouri din cladirile Lakeview, dezvoltata de Fabian si AIG/Lincoln, si Anchor Plaza Metropol, dezvoltata de Anchor Grup, aflate inca in constructie (off-plan - din proiect) au fost deja inchiriate de patru companii, a anuntat firma de consultanta imobiliara Colliers International care a intermediat contractele.
Lakeview este dezvoltata pe bulevardul Barbu Vacarescu din Capitala si a fost inchiriata peste 90% catre trei companii - o banca, o firma de audit si un jucator important din FMCG, suprafata inchiriabila a cladirii fiind de 24.000 de metri patrati. In ceea ce priveste birourile din Anchor Plaza Metropol, Colliers a semnat un contract de inchiriere cu francezii de la Carrefour, care au inchiriat doua etaje ale cladirii, reprezentand o suprafata de 6.500 mp. Cladirea este dezvoltata pe B-dul Timisoara din Bucuresti si va avea o suprafata inchiriabila de 36.600 mp.
Carrefour este, pe de alta parte, chirias si in prima cladire de birouri dezvoltata de catre proprietarii Bucuresti Mall si Plaza Romania - Anchor Plaza.
Pe piata spatiilor de birouri din Capitala se resimte in continuare un deficit important de cladiri de calitate, astfel ca ratele de neocupare sunt extrem de mici, iar majoritatea contractelor de inchiriere sunt semnate pana la finalizarea cladirilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO