Eveniment

Constructiile si piata telecom vor creste cel mai repede

17.01.2008, 19:36 11

Constructiile si piata telecomunicatiilor sunt domeniile cu cel mai mare potential de crestere in perioada urmatoare, afirma analistii bancii italiene UniCredit, intr-un raport de analiza sectoriala publicat ieri.
In cadrul industriei prelucratoare, cele mai bune perspective de crestere le au prelucrarea lemnului, materialele de constructii, industria automotive si echipamentele electrice, arata acelasi raport.
In acelasi timp, sectoarele "traditionale" ale economiei, cum ar fi textilele si pielaria, care au inca o pondere importanta in industrie, vor continua sa piarda teren, alaturi de industria miniera, spun analistii UniCredit.
Investitiile straine directe sunt principalul factor care va modela specializarea internationala a Romaniei, arata analiza citata. Companiile straine reprezinta deja 43% din cifra de afaceri realizata in economia romaneasca si 72% din totalul exporturilor realizate de Romania.
Pe de alta parte, principalul punct vulnerabil al Romaniei este dat, in viziunea UniCredit, de deficitele externe mari si in crestere, mai ales in contextul actual al turbulentelor financiare internationale, care au adus modificari ale sentimentului investitorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO