Eveniment

Consultantul metroului din Drumul Taberei va lua 13 mil. euro

22.05.2008, 19:19 18

Metrorex ar putea selecta, in iulie, consultantul pentru lucrarile la Magistrala 5 de metrou, respectiv Drumul Taberei - Universitate, contractul fiind estimat la 48,43 mil. lei (circa 13,5 mil. euro).
Operatorul de transport subteran va organiza o licitatie pentru servicii de arhitectura, de inginerie specializata si integrata, de proiectare urbanistica si peisagistica, servicii conexe de consultanta stiintifica si tehnica, de testari si analize tehnice pentru linia de metrou Drumul Taberei - Universitate, potrivit unui anunt de intentie al companiei.
Durata contractului este de 60 de luni de la data adjudecarii acestuia. Termenul pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 15 iulie. Contractul nu se inscrie intr-un proiect sau program finantat din fonduri comunitare, se precizeaza in anunt.
Licitatia pentru lucrarile de constructie a Magistralei 5 a metroului, pe tronsonul Eroilor - Ghencea, va avea loc in ultimul trimestru al anului, valoarea estimativa a contractului fiind de 1,295 mld. lei, fara TVA, (peste 350 mil. euro).
Lucrarile se vor desfasura pe o perioada de doi ani si vor viza infrastructura pentru tunele, galerii si statii si se vor desfasura pe o perioada de doi ani de la data atribuirii contractului. Potrivit proiectului, linia de metrou care va uni cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei ar urma sa aiba o lungime de noua kilometri si 14 statii. Durata de executie a proiectului este de sapte ani din momentul inceperii lucrarilor de construire.
Totodata, Metrorex ar putea monta panouri de informare cu privire la circulatia trenurilor in toate statiile, valoarea estimativa a contractului fiind de 45 mil. lei (12,5 mil. euro), fara TVA, a declarat ieri directorul de investitii al operatorului de transport subteran, Stefan Rotaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO