Eveniment

Continental GT propulseaza Bentley spre profit

14.01.2005, 00:00 23



Producatorul britanic de automobile de lux Bentley a obtinut profit pentru prima data dupa ce compania a fost cumparata de catre grupul Volkswagen in 1998, informeaza Financial Times.



Directorul financiar al grupului Volkswagen, Hans Dieter Potsch, a declarat ca producatorul britanic s-a ridicat din "groapa" in care se afla in 2003, datorita succesului inregistrat de coupeul Bentley Continental GT, al carui pret ajunge la aproximativ 160.000 de euro. Potsch a refuzat sa specifice cat va castiga compania in acest an, spunand doar ca profiturile vor fi foarte ridicate, de ordinul zecilor de milioane de euro.



Cererea pentru Continental GT este atat de ridicata incat Bentley ia in calcul, pentru prima data, si varianta de a produce in strainatate, la uzina din Dresda a grupului Volkswagen. O decizia in acest sens va fi luata pana la sfarsitul acestei luni, insa Potsch a declarat ca demararea productiei in Germania nu va insemna ca se intentioneaza mutarea marcii britanice de la Crewe.



"La Dresda va fi doar o linie de productie secundara pentru unul din modelele Bentley", a spus Potsch. "Majoritatea productiei va veni in continuare de la Crewe, iar Bentley va ramane o masina britanica."



Continental GT a majorat de sase ori vanzarile Bentley, care au depasit 6.000 de unitati. Producatorul britanic este pregatit pentru o noua crestere, odata cu lansarea in acest an a versiunii in patru usi a modelului. Bentley va mai lansa si versiunea decapotabila a modelului Arnage, al carei pret va atinge 300.000 de euro, si spera sa vanda 150 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO