Eveniment

Contract Bombardier - Metrorex de 110 milioane de euro

31.10.2005, 19:00 28

Compania canadiana Bombardier, care va furniza 20 de trenuri de metrou Metrorex contra sumei de 110 mil. euro, vrea sa profite de potentialul financiar al Romaniei dupa intrarea in UE, urmand sa participe si la o licitatie organizata de CFR.

"Romania va deveni membru al UE si va beneficia de finantari importante pentru dezvoltarea infrastructurii", a declarat Tom Townson, director de vanzari in cadrul Bombardier. Cele 20 de trenuri vor fi livrate incepand din luna martie a anului viitor si vor avea o garantie de 3 ani.

"Initial stabilisem cu cei de la Metrorex reabilitarea vechilor vagoane de metrou, dar dupa mai multe analize am ajuns la concluzia ca reconditionarea acestora le-ar fi prelungit viata cu 10-15 ani, in timp ce unele noi ar avea o durata de exploatare de 30 de ani", a declarat Towenson.

Contractul incheiat cu Metrorex contine o clauza care ii permite companiei locale achizitia a cel putin sase trenuri de metrou aditionale pana in martie 2006 la pretul de achizitie al celor 20 cumparate acum.

"Metrorex va putea aplica aceasta clauza si va putea achizitiona intre 6 si 14 trenuri de metrou pana in luna martie a anului viitor la pretul stipulat in contract, dar nu mai tarziu pentru ca se va intrerupe productia si costurile vor fi mai mari", a explicat Towenson.

El a adaugat ca noul contract incheiat de Metrorex este mai avantajos pentru partea romana din prisma reducerii cu 10% a pretului initial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO