Eveniment

Contract de 2,5 mil. lei pentru servicii de consultanţă la privatizarea CFR Marfă

Foto Andrei Spirache

Foto Andrei Spirache

Autor: Ioan Dornescu

13.03.2013, 00:05 124
 

Ministerul Transporturilor a atribuit unei asocieri conduse de Deloitte un contract de 2,5 milioane lei (570.000 euro), inclusiv TVA, pentru servicii de consultanţă în procesul de privatizare a companiei CFR Marfă. Contractul a fost atribuit vineri, prin negociere, asocierii formate din Deloitte Consultanţă, Muşat & Asociaţii şi Systra, potrivit unui anunţ al instituţiei.

Asocierea va furniza servicii de consultanţă pentru privatizare/asistenţă juridică, economico-financiară, tehnică, de reprezentare sau negociere pe întreaga perioadă de derulare a procesului de privatizare până la realizarea transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor şi decontarea tranzacţiei.

Ministerul justifică alegerea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare prin „situaţia de urgenţă extremă“, survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă. Contractul a fost estimat iniţial la 3 milioane lei, fără TVA.

Guvernul s-a angajat în ultimele negocieri cu FMI să publice anunţul de privatizare a CFR Marfă în luna martie a acestui an şi să semneze contractul de vânzare a unui pachet majoritar de acţiuni până la jumătatea lui mai, tranzacţia urmând să fie încheiată atunci când „toate condiţiile vor fi îndeplinite“. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO