Eveniment

Copos investeste 10 mil. euro in hotelul Sport din Poiana

15.01.2008, 18:31 17

Omul de afaceri George Copos va investi peste 10 milioane de euro pentru renovarea complexului hotelier Sport, pe care il detine in Poiana Brasov, lucrarile urmand sa inceapa la jumatatea lunii martie a acestui an.
"Pe langa renovarea completa a spatiilor de cazare, complexul va fi extins prin construirea unei sali de conferinte moderne, cu o capacitate de 600 de locuri, si a unei terase, care va spori semnificativ capacitatea spatiilor de alimentatie publica ale complexului", a declarat George Copos.
Lucrarile de renovare vor incepe la jumatatea lunii martie si vor fi incheiate pana la 30 noiembrie 2008. Hotelul Sportul, clasificat la trei stele, isi va mentine gradul de confort in urma renovarii.
"Complexul hotelier va fi reabilitat si modernizat luandu-se ca model active asemanatoare, situate in regiunea Tirolului austriac", a adaugat Copos.
Omul de afaceri detine in Poiana Brasov trei hoteluri, care cumuleaza 200 de camere, Sportul, Poiana si Bradul, toate clasificate la trei stele.
In afara acestora, George Copos mai controleaza hotelurile Astoria (trei stele) si Europa (patru stele), din Eforie Nord, si hotelurile Athenee Palace Hilton si Crowne Plaza din Bucuresti, ambele clasificate la cinci stele.
Hotelurile detinute de omul de afaceri George Copos si reunite sub numele de Ana Hotels mizeaza in acest an pe o crestere a cifrei de afaceri cu cel putin 5-7%, dupa ce au consemnat in 2006 vanzari totale de 35,5 milioane de euro si un profit operational de 15 milioane de euro. Din aceste valori este exclus hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti, ale carui rezultate sunt contabilizate separat de cele ale Ana Hotels.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO