Eveniment

Costel Casuneanu, primul rege al asfaltului chemat la DNA. Cum comentati?

Costel Casuneanu, primul rege al asfaltului chemat la DNA

Omul de afaceri detine un mini-imperiu in zona Moldovei in sectoare precum infrastructura, transport sau industria lemnului, cea mai importanta companie din grup fiind PA & CO International.

21.12.2009, 23:12 719

Costel Casuneanu, 51 de ani, proprietarul companiei de transportsi constructii PA & CO International, este primul "rege alasfaltului" chemat la Departamentul National Anticoruptie (DNA),desi autoritatile si presa au semnalat in mai multe randurinereguli in afacerile "regilor asfaltului".
Casuneanu, alaturi de Dorinel Umbrarescu, proprietarul SpeditionUMB din Bacau, Nelu Iordache, care controleaza Romstrade Giurgiu,Dan Besciu si Sorin Vulpescu, proprietarii Euro Construct Trading'98, sunt cei mai cunoscuti constructori de pe piata locala, caresi-au "impartit" in ultimii ani cele mai importante contracte deinfrastructura.
Procurorii DNA i-au prezentat ieri omului de afaceri acuzatiile indosarul in care mai sunt cercetati senatorul Catalin Voicu sijudecatorul Florin Costiniu si l-au informat ca nu are voie saparaseasca localitatea Bacau, timp de 30 de zile. Potrivit unorsurse judiciare citate de Mediafax, Costel Casuneanu a fost pus subinvinuire pentru cumparare de influenta.
El este acuzat ca i-ar fi cerut senatorului PSD Catalin Voicu saintervina la presedintele Sectiei civile a instantei supreme,Florin Costiniu, pentru ca acesta, la randul sau, sa intervinafavorabil pentru omul de afaceri la colegi de la Sectia decontencios administrativ si fiscal cu privire la o contestatiereferitoare la o licitatie. De altfel, regii asfaltului s-aucontestat in nenumarate randuri in cadrul licitatiilor pentruinfrastructura in ultimii ani.
Cel mai important contract al lui Casuneanu este constructiatronsonului de autostrada Moara Vlasiei - Ploiesti (42,5 km),contract cu o valoare de 883,7 mil. lei (210 mil. euro), fara TVA.Lucrarea este realizata in joint-venture cu Spedition UMB si EuroConstruct Trading '98. Cu un business de 63,6 mil. euro si unprofit net de 11 mil. euro in 2008, PA & CO International esteuna dintre primele 15 companii de constructii de pe piata.
Casuneanu detine deja un mini-imperiu in zona Moldovei in sectoareprecum infrastructura, transport sau industria lemnului, cea maiimportanta companie din grup fiind PA & CO International.
Businessul companiei a fost inceput imediat dupa Revolutie, in1990, sub denumirea de International Transport Services (ITS), siin 1991 cifra de afaceri deja ajungea la 1,3 milioane de dolari. Lainceput, Costel Casuneanu impreuna cu sotia sa Paulina au intrat indomeniul transporturilor, iar ulterior s-au extins in productia deparchet triplustratificat. La sfarsitul anilor '90, afacerile s-audiversificat si pe segmentul constructiilor civile siindustriale.
Casuneanu mai este cunoscut si pentru faptul ca fiul sau cel mare aachizitionat in urma cu cativa ani singura masina Bugatti Veyrondin Romania, cea mai scumpa din lume, cu un pret de lista de 1,6mil. euro, dar si pentru ca detine una dintre cele mai mari casedin Romania, a carei prezentare are peste 300.000 de accesari peYouTube.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO