Eveniment

Dacia, in 37 de ani cat Renault in unul

03.02.2005, 00:00 9

Productia totala realizata de Dacia va ajunge saptamana viitoare la 2,5 milioane de unitati, dupa aproape 37 de ani de la infiintare. Rezultatul este apropiat de cel pe care actionarul principal al companiei, grupul francez Renault il realizeaza la nivelul unui an. Pentru comparatie Renault a anuntat ca a vandut 2,489 milioane de autovehicule.
Productia Dacia a intrat in ultimii ani pe un trend crescator, o data cu stabilizarea pietei locale si mai ales cu introducerea modelelor Solenza si Logan. Situatia se va accentua in acest an, pe fondul concentrarii producatorului local pe modelul Logan. Productia Solenza, lansat in aprilie 2003, va fi sistata la sfarsitul lunii martie, modelele Berlina si Break fiind scoase din fabricatie de anul trecut. Potrivit estimarilor Dacia, productia fabricii de la Pitesti va ajunge pe termen mediu la o productie anuala de 200.000 de unitati din modelul Logan, restul pana la 700.000 de unitati urmand a fi asamblate in alte tari sub marca Renault Logan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO