Eveniment

Davos 2024. Numărul doi din China, premierul Li Qiang: Economia Chinei a înregistrat anul trecut o creştere "estimată" de 5,2%, depăşind ţinta oficială

Davos 2024. Numărul doi din China, premierul Li Qiang:...

Autor: Ştefan Stan

16.01.2024, 15:50 249

Economia Chinei a înregistrat anul trecut o creştere "estimată" de 5,2%, depăşind ţinta oficială, a declarat la Davos liderul numărul doi al ţării, premierul Li Qiang, care a încercat să atenueze îngrijorările legate de redresarea sa în urma pandemiei Covid, potrivit FT. 

Într-un discurs ţinut la Forumul Economic Mondial, Li a îndemnat, de asemenea, lumea să abordeze ceea ce el a descris ca fiind un "deficit de încredere" între naţiuni şi, într-o aluzie voalată la adresa SUA, a declarat că "multilateralismul" nu înseamnă că doar câteva ţări pot stabili regulile.

Li a declarat că rata de creştere a Chinei de anul trecut - o creştere faţă de cifra de 3% din 2022, când ţara a fost afectată de blocaje generalizate ale Covidiei - a fost obţinută fără a recurge la "stimulente masive", iar economia a înregistrat "progrese constante".

"Nu am căutat o creştere pe termen scurt în timp ce acumulam riscuri pe termen lung, ci ne-am concentrat pe consolidarea motoarelor interne", a spus el. "La fel cum o persoană sănătoasă are adesea un sistem imunitar puternic, economia chineză poate face faţă unor suişuri şi coborâşuri în performanţa sa. Tendinţa generală de creştere pe termen lung nu se va schimba."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO