Eveniment

Deloitte/ZF „Ce înseamnă o finanţare sustenabilă? Ce impact are în business şi în economie?“ Dimitrios Goranitis, Deloitte: Cea mai mare provocare pentru România este să ajungă la ajutorul care vine pentru finanţare şi cunoştinţe şi să îl direcţioneze spre companiile mici şi mijlocii

Dimitrios Goranitis, Deloitte: România are nevoie să importe multe cunoştinţe şi know-how şi să fie în măsură să construiască această platformă unde toţi actorii se pot alinia.

Dimitrios Goranitis, Deloitte: România are nevoie să importe multe cunoştinţe şi know-how şi să fie în măsură să construiască această platformă unde toţi actorii se pot alinia.

Autor: Răzvan Botea

12.05.2023, 00:00 133

Dimitrios Goranitis, partener Deloitte şi liderul global risc şi reglementare pentru sectorul serviciilor financiare, a spus, în cadrul evenimentului Deloitte/ZF „Ce înseamnă o finanţare sustenabilă? Ce impact are în business şi în economie?“, că cea mai mare provocare pentru România este ca sprijinul financiar şi de know-how să ajungă la sectorul IMM-urilor. Declaraţiile sale au fost făcute în contextul dezbaterii tranziţiei verzi în Europa şi finanţarea acestei tranziţii.

„Cred că cea mai mare provocare pentru România şi alte economii este să ajungă la ajutorul care vine pentru finanţare şi cunoştinţe şi să îl direcţioneze spre companiile mici şi mijlocii. Cred că acesta este punctul principal: este nevoie de un ecosistem între stat şi stakeholderi pentru a ajuta IMM-urile“, a spus el.

De asemenea, Dimitrios Goranitis este de părere că România devine din ce în ce mai atractivă pentru investitori, pe măsură ce infrastructura începe să se mişte, iar independenţa energetică a ţării este un atu.

„România este una dintre economiile care cresc cel mai repede în regiune şi devine promiţătoare când vine vorba de infrastructură. Vine cu avantajul uriaş de a fi aproape independentă energetic, cu un mix energetic incredibil de bun.“

Dimitrios Goranitis a fost unul dintre moderatorii videoconferinţei „Ce înseamnă o finanţare sustenabilă? Ce impact are în business şi în economie? Cadrul de reglementare, instrumente financiare, perspectiva băncilor şi a finanţatorilor vs. perspectiva companiilor şi a investitorilor.“ În cadrul secţiunii de concluzii în urma evenimentului, el a punctat că România are un potenţial mare, dar provocarea este să atragă finanţările şi resursele de know-how.

„România are nevoie să importe multe cunoştinţe şi know-how şi să fie în măsură să construiască această platformă unde toţi actorii se pot alinia. Aceasta este tranziţia şi dacă evoluează cum trebuie, oportunităţile sunt extraordinare pentru România.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO