Eveniment

Dezvăluiri apocaliptice: Estonia ar fi ştearsă de pe hartă de Rusia sub planurile actuale ale NATO

Dezvăluiri apocaliptice: Estonia ar fi ştearsă de pe...

Autor: Ştefan Stan

25.06.2022, 09:12 36626

Estonia ar fi ştearsă de pe hartă, iar centrul istoric al capitalei sale ar fi ras de pe faţa pământului, conform planurilor actuale ale NATO de a apăra ţara de orice atac rusesc, potrivit premierului său.

Kaja Kallas a declarat miercuri reporterilor că planurile actuale de apărare ale alianţei pentru cele trei state baltice constau în a permite ca acestea să fie invadate înainte de a le elibera după 180 de zile.

Remarcând că au trecut mai mult de 100 de zile de când Rusia a început invazia la scară largă a Ucrainei, premierul Estoniei a declarat: "Dacă se compară dimensiunile Ucrainei şi ale ţărilor baltice, ar însemna distrugerea completă a ţărilor şi a culturii noastre".

Ea a adăugat: "Cei dintre voi care aţi fost la [capitala] Tallinn şi cunoaşteţi oraşul nostru vechi şi secolele de istorie care se află aici şi secolele de cultură care se află aici - toate acestea ar fi şterse de pe hartă, inclusiv poporul nostru, naţiunea noastră."

Comentariile sale au fost făcute înainte de summitul NATO de marţea viitoare de la Madrid, în cadrul căruia alianţa va discuta planurile de apărare a flancului său estic, în lumina invaziei Moscovei în Ucraina, inclusiv despre cum să apere mai bine ţările baltice.

Estonia, Letonia şi Lituania fac presiuni pentru ca actuala strategie de a avea aproximativ o mie de soldaţi străini în fiecare ţară pentru a acţiona ca un fir de alarmă să fie înlocuită cu una în care NATO caută să apere fiecare centimetru de teritoriu din prima zi, mai ales după ce a văzut atrocităţile ruseşti în Ucraina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO