Eveniment

Directorul Biroului Vamal Ploieşti a fost arestat preventiv

Directorul Biroului Vamal Ploieşti a fost arestat preventiv

Autor: Mediafax

25.02.2011, 09:58 47

Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, reţinut, joiseară, de către de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie, a fostarestat preventiv pentru 29 de zile. Tribunalul Bucureşti a emis,vineri dimineaţă, mandat de arestarea preventivă pentru 29 de zilepe numele lui Cornel Costea, acesta fiind acuzat de luare de mită,scrie Mediafax.

Costea a atacat decizia cu recurs, care va fi judecat de Curteade Apel Bucureşti.

Procurori din structura centrală a Direcţiei NaţionaleAnticorupţie (DNA) şi poliţişti din cadrul Poliţiei Române aufăcut, joi la prânz, mai multe descinderi în Vama Ploieşti.

Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fostridicat de către anchetatori şi adus la DNA Bucureşti.

După ce a fost audiat, procurorii au emis pe numele lui Costeaordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar procurorii anticorupţieau propus instanţei arestarea preventivă a lui Cornel Costea,pentru luare de mită.

Directorul Vămii Ploieşti, Cornel Costea, ocupă această funcţieca interimar din vara anului 2010, el nefiind angajat alAutorităţii Naţionale a Vămilor, ci detaşat dintr-o structură aANAF, susţine vicepreşedintele UNPR Sorin Chivu.

Cornel Costea o înlocuieşte ca interimar pe Diana Severin, carea ocupat această funcţie pâână în luna august a anului trecut.

Direcţia Generală Anticorupţie şiDirecţia Naţională Anticorupţie fac cercetări cu privire laimplicarea unor vameşi şi poliţişti de frontieră în fapte decorupţie, iar de la începutul lunii februarie au fost arestaţi 59de angajaţi ai PTF Siret (Suceava), 93 de la vămile Naidăş(Caraş-Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş) şi 32 de la Vama Albiţa(Vaslui). Citiţi mai mult despre arestarea directorului Biroului Vamal Ploieşti pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO