Eveniment

Directorul financiar de la Alstom demisioneaza

12.07.2004, 00:00 25

Philippe Jaffre a declarat vineri ca va demisiona din functia sa de director financiar al companiei Alstom in favoarea unui post de consilier in cadrul aceluiasi grup. El va fi inlocuit de Henri Poupart - Lafarge.  Demisia lui Jaffre este cauzata, in principal, de reticenta cu care actionarii au aprobat planul de salvare propus de statul francez pentru gigantul siderurgic. Jaffre face parte din vechea garda a conducerii Alstom, si a fost invinuit de bancheri si analisti pentru un imprumut efectuat in septembrie anul trecut care s-a dovedit a fi insuficient si a aruncat Alstom in cea de-a doua criza financiara a anului. La adunarea anuala de la Paris de saptamana trecuta, directorul general Patrick Korn a dezmintit zvonurile despre plecarea lui Jaffre,spunand ca acesta va ramane pentru inca multa vreme in cadrul grupului francez. In acelasi timp, actionarii si-au manifestat furia impotriva "lungii povesti Alstom despre promisiuni incalcate si actiuni subcotate pe pietele financiare".  
In ciuda tuturor anunturilor, titlurile Alstom s-au apreciat cu 1,12% in sedinta de vineri. Intrarea statului francez in conducerea Alstom inseamna numirea lui Denis Samuel Lajeunesse, presedintele Agentiei Participatiilor Statului, in consiliul de conducere Alstom. Societatea a mai anuntat si inchiderea fabricii din Neuhausen, o data cu suprimarea a 85 de locuri de munca din cele 140 din cadrul  uzinei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO