Eveniment

Discutii pe legea privind relatiile dintre producatori, distribuitori si retaileri

19.10.2008, 19:21 37

Reprezentantii marilor lanturi de magazine si ai furnizorilor se vor intalni astazi, la Ministerul Agriculturii, pentru a discuta pe marginea unei propuneri legislative in domeniu, care va cuprinde unele prevederi ale Codului de Bune Practici semnat de cele doua parti in luna iulie. Camera Deputatilor a adoptat saptamana trecuta raportul comisiei de ancheta privind acuzatiile de concurenta neloiala si practica monopolista a supermarketurilor, care propune elaborarea unui proiect de lege in domeniu. Raportul propune inceperea unor consultari cu reprezentantii producatorilor autohtoni si cei ai supermarketurilor si hipermarketurilor pentru redactarea acestui proiect de lege care va reglementa relatiile dintre producatori, distribuitori si comercianti. Printre prevederile care ar putea fi cuprinse in lege se numara eliminarea obligativitatii unor taxe, interzicerea vanzarii sub costul de productie, definirea pretului de achizitie.

Retailerii si producatorii au semnat, in iulie, Codul de Bune Practici, o intelegere intre cele doua parti care stabileste anumite reguli, dar nu prevede sanctiuni. Reprezentantii producatorilor au afirmat inca de la inceputul discutiilor cu retailerii ca vor ca unele dintre prevederile Codului sa devina lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO