Eveniment

Distribuitorii de medicamente si scandalul CNAS

27.08.2004, 00:00 16

Reprezentantii Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente avertizeaza ca scandalul izbucnit la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) are efecte negative asupra intregului sistem sanitar, ei apreciind ca aceste neintelegeri dauneaza, in primul rind, platitorilor de contributii.
Asociatia Distribuitorilor de Medicamente isi exprima ingrijorarea in legatura cu scandalul izbucnit recent la CNAS, atrag atentia asupra faptului ca in sistem exista si alte probleme, precum decalajele la plata datoriilor.
"Sistemul asigurarilor de sanatate din Romania este in continuare vulnerabil, in principal din cauza intirzierii platilor catre furnizori. In aceste conditii, este de apreciat politica CNAS de reducere a arieratelor", se arata in comunicat.
Oficialii Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente sustin insa ca, in ciuda politicii duse de conducerea CNAS, problema datoriilor "este departe de a fi rezolvata". "Exista in continuare un decalaj in achitarea datoriilor care poate in orice moment bloca sistemul sanitar", se precizeaza in comunicat.
Sursa citata face un apel catre partile implicate in scandal sa "dea dovada de moderatie", considerind ca un conflict la nivelul conducerii institutiei nu este benefic.
Declaratiile lui Adrian Cojocaru, fost vicepresedinte al CNAS, privind o serie de probleme grave in activitatea Casei au declansat un adevarat scandal, acum o saptamina. Cojocaru a acuzat subordonarea excesiva a CNAS fata de Ministerul Sanatatii, precum si faptul ca fondurile din bugetul asigurarilor de sanatate ar fi acordate preferential de conducerea Casei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO