Eveniment

Efklidis modernizeaza drumul Baneasa - Otopeni

06.12.2004, 00:00 32



Compania elena Efklidis a castigat licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pentru lucrarile de largire a DN 1 intre Aeroportul Baneasa si Pasajul Otopeni, valoarea totala a contractului fiind de aproape 33 de milioane de euro, inclusiv TVA.



Procedura aplicata pentru atribuirea contractelui de proiectare a fost licitatie deschisa - credit furnizor. Criteriul utilizat pentru atribuirea contractului de furnizare a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic.



Pentru realizarea acestui proiect, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a primit doua oferte din partea unor companii straine.



Proiectul privind fluidizarea traficului pe acest tronson rutier, in lungime de 4,4 kilometri, va viza largirea drumului de la patru la sase benzi si, intr-o etapa ulterioara, construirea unor pasaje supraterane care sa descongestioneze traficul aglomerat in special in zilele de la sfarsitul saptamanii.



Guvernul a autorizat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania sa contracteze un credit furnizor in valoare de maximum 30 de milioane euro pentru finantarea lucrarilor de fluidizare a traficului pe soseaua care leaga aeroportul Baneasa de pasajul rutier Otopeni. Astfel, Executivul a autorizat Ministerul Transporturilor, printr-o hotarare aprobata recent, sa transmita o scrisoare de confort furnizorului de lucrari prin care sa confirme angajamentul institutiei si al Ministerului Finantelor privind onorarea la termen a obligatiilor financiare asumate de CNADNR



Rambursarea imprumutului si plata dobanzilor vor fi efectuate din surse proprii ale CNADNR si, in completare, de la bugetul de stat, prin bugetele anuale ale Ministerului Transporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO