Eveniment

Electrica a luat Dacii de 13,6 mil. euro

07.12.2004, 00:00 7



Compania Electrica va achizitiona 1.700 de autoutilitare Dacia, in leasing financiar, valoarea contractului incheiat cu societatea AGER Leasing ridicandu-se la 17,8 milioane dolari (13,6 milioane de euro).



Contractul a fost inchieta in urma unei licitatii organizate de Bursa Romana de Marfuri (BRM).



Livrarea autoutilitarelor va incepe imediat, iar plata va fi efectuata de catre beneficiar in termen de trei ani, in rate lunare egale.



Directorul de marketing al BRM, Liliana Paraipan, a declarat ca trei companii au depus oferte: BCR Leasing, BRD Sogelease si AGER Leasing, impreuna cu AGER Business Tech.



Ofertele primelor doua societati au fost respinse intrucat nu au indeplinit o serie de conditii specificate in caietul de sarcini, a mentionat Paraipan.



La inceputul lunii august, AGER Leasing a castigat, tot prin intermediul BRM, o licitatie in valoare de 539,4 miliarde de lei (13,4 milioane de euro) cu Inspectoratul General al Politiei Romane. Obiectul contractului il constituia livrarea unui numar de 1.500 de autovehicule Dacia.



Principalul actionar al Ager Leasing este Mihail Bogdan Savin, cu 64,4% din actiunile societatii, si Ager Licensing - 35,5%. Grupul Ager a raportat in 2003 o cifra de afaceri de 36 milioane euro.



Grupul AGER, axat initial pe domeniul IT&C, si-a inceput activitatea in 1995, prin infiinatarea companiei AGER Business Tech. Celelalte firme componente ale grupului sunt AGER Business Solutions, AGER Leasing, IMAGER, lantul de magazine Idea Zone si FIT Distribution.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO