Eveniment

Electroputere a prins un contract de 14 mil. euro in Grecia

20.04.2006, 00:00 15

Societatea Electroputere Craiova a incheiat recent contracte de livrare de transformatoare pe piata din Grecia in valoare de 14 milioane de euro, in urma finalizarii unor licitatii externe.

Compania a reusit sa primeasca mai multe comenzi, incepand cu a doua jumatate a anului trecut, dupa ce comenzile mai reduse din primele sase luni ale lui 2005 determinasera ca societatea sa raporteze o pierdere de aproximativ 4,2 mil. euro la finalul lunii iunie.

Electroputere a incheiat in final anul trecut cu o pierdere de 4,19 mil. euro, la o cifra de afaceri de 48,9 mil. euro, in crestere cu 14,6% fata de vanzarile din 2004.

In toamna anului trecut, Electroputere a anuntat si incheierea unui acord cu Compania Nationala de Electricitate din Iordania privind livrarea a trei transformatoare de putere electrica si extinderea altor cinci sisteme similare, proiectul avand o valoare de patru milioane de euro.

Reprezentantii Electroputere nu au fost disponibili ieri pentru a oferi comentarii suplimentare.

Electroputere se afla in prezent intr-un proces de restructurare, operatiune care va fi finalizata pana la sfarsitul lunii iunie si care va presupune disponibilizarea a 600 de angajati pentru a deveni mai atractiva pentru investitorii straini.

Electroputere este una din cele mai mari companii ramase inca in portofoliul statului, autoritatile incercand in repetate randuri sa privatizeze societatea, insa fara succes. Guvernul a revocat la inceputul lunii februarie oferta de vanzare a actiunilor detinute de AVAS la Electroputere, anuntand ca opteaza pentru alta strategie de privatizare a societatii.

Autoritatile au explicat aceasta decizie ca urmare a interesului investitorilor de a prelua doar o parte din sectiile companiei.

Actiunile Electroputere sunt listate la Bursa, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 0,269 lei/ actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 9,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO