Eveniment

Elon Musk se alătură revoluţiei inteligenţei artificiale: Miliardarul are în plan să lanseze un nou start-up de inteligenţă artificială care să rivalizeze cu OpenAI, producătorul ChatGPT

Elon Musk se alătură revoluţiei inteligenţei...

Autor: Ştefan Stan

15.04.2023, 10:07 2461

Elon Musk are în plan să lanseze un nou start-up de inteligenţă artificială care să concureze cu OpenAI, producătorul ChatGPT, în timp ce miliardarul încearcă să se alăture cursei din Silicon Valley pentru a construi sisteme de inteligenţă artificială generativă.

Şeful Tesla şi al Twitter adună o echipă de cercetători şi ingineri în domeniul inteligenţei artificiale, au declarat persoane familiare cu planurile antreprenorului tehnologic.

De asemenea, Musk poartă discuţii cu o serie de investitori în SpaceX şi Tesla pentru a pune bani în noua sa întreprindere, a declarat o persoană care are cunoştinţă directă despre discuţii. "O grămadă de oameni investesc în el ... este real şi sunt entuziasmaţi de el", a spus persoana respectivă.

Musk a înfiinţat o companie numită X.AI pe 9 martie, potrivit registrelor comerciale din Nevada. El este singurul director al companiei, iar secretarul acesteia figurează ca fiind Jared Birchall, fostul bancher de la Morgan Stanley care gestionează averea lui Musk. Musk a schimbat recent numele Twitter în X Corp în documentele companiei, ca parte a planurilor sale de a crea o "aplicaţie pentru orice" sub marca "X".

Pentru noul proiect, Musk a obţinut mii de procesoare GPU de mare putere de la Nvidia, au declarat persoane care au cunoştinţă de acest demers. GPU-urile sunt cipurile de vârf necesare pentru obiectivul său de a construi un model de limbaj de mari dimensiuni - sisteme de inteligenţă artificială capabile să ingereze cantităţi enorme de conţinut şi să producă o scriere asemănătoare cu cea umană sau imagini realiste, asemănătoare cu tehnologia care alimentează ChatGPT.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO