Eveniment

Este oficial: Sălile de jocuri de noroc în localităţile care au sub 15.000 de locuitori sunt interzise. Iohannis a promulgat legea

Este oficial: Sălile de jocuri de noroc în...

Autor: Andreea Tobias

17.04.2024, 13:03 798

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind jocurile de noroc.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, printre altele, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Camera Deputaţilor aprobase recent, în calitate de for decizional, legea care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile care au mai puţin de 15.000 de locuitori.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, declara în plen că nu este suficient, ci este „un prim pas, o primă victorie împotriva industriei păcănelelor, care în următoarele zile va trebui să închidă în peste 90% din localităţile din România sălile de jocuri care sunt deschise”.

Astfel, sălile de jocuri de noroc vor funcţiona numai în localităţile cu cel puţin 15.000 de locuitori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels