Eveniment

Explozie controlată, efectuată de poliţia turcă în Istanbul - martor

Explozie controlată, efectuată de poliţia turcă în...

Autor: Raluca Manga

09.04.2016, 19:02 1867

Poliţia turcă a efectuat o explozie controlată în Piaţa Taksim din Istanbul, la câteva ore după ce ambasada Statelor Unite i-a avertizat pe cetăţenii americani cu privire la "ameninţări grave" de atentate care îi vizează pe turiştii din acest oraş, potrivit unui martor citat de Reuters.

Poliţia a format un cordon în jurul pieţei Taksim, o zonă turistică din centrul oraşului, a mai spus martorul.

Un membru al echipei de pirotehnişti a Poliţiei a fost văzut detonând, în mod controlat, un obiect asemănător cu o geantă, explozia generând un zgomot puternic, a adăugat el.

Ambasada Statelor Unite în Turcia i-a avertizat pe cetăţenii americani din această ţară cu privire la "ameninţări grave" de atentate care îi vizează pe turiştii de la Istanbul, ce au fost deja ţinta unui atac pe data de 19 martie, şi pe cei din staţiunea balneară Antalya.

Vineri seara, Israelul a lansat un avertismet asemănător către cetăţenii săi aflaţi în Turcia, cerându-le să părăsească ţara pe fondul unor "riscuri imediate" de atentate.
În urmă cu trei săptămâni, un kamikaze s-a detonat într-o zonă comercială din Istanbul, atacul soldâdu-se cu moartea a patru turişti străini, dintre care trei erau cetăţeni israelieni. Atentatul a fost atribuit de către Guvernul turc reţelei Stat Islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO