Eveniment

Fabrica de volane TRW de 16 mil. dolari la Timisoara

08.11.2004, 00:00 1861

Compania americana TRW Automotive Holdings a anuntat deschiderea la sfarsitul saptamanii trecute a primei sale fabrici din Romania, in urma unei investitii de 16 milioane de dolari. Fabrica este situata la Timisoara, are o suprafata de peste 2.000 de metri patrati si 250 de angajati si va produce volane.
"Prima prezenta a TRW in Romania ne va permite sa furnizam produse cu o calitate ridicata la un cost mai bun", a declarat Steve Lunn, vice-presedinte executiv si CEO al TRW Automotive.
La randul sau, directorul fabricii de la Timisoara, Giuseppe Papparlardo, care conduce si fabrica de volane a TRW din Napoli, Italia, spune ca angajatii au fost supusi unui program de pregatire de trei luni.
De la inceputul anului viitor, afacerea TRW se va muta intr-o noua locatie de peste 3.800 de metri patrati, tot in Timisoara, numarul angajatilor urmand a ajunge la 1.100 pana la sfarsitul anului 2005.
Fabrica TRW de la Timisoara va produce volane pentru clienti precum DaimlerChrysler, Volkswagen, BMW si Toyota. Compania va furniza, de asemenea, volane si pentru modelele Dacia realizate in Romania. Capacitatea de productie a TRW are posibilitatea ca portofoliul de produse realizate la timisoara sa fie extinse pe viitor si cu airbag-uri sau centuri de siguranta.
Compania TRW Automotive Holdings are sediul central in Livonia, Michigan. Compania are un numar de aproximativ 61.000 de angajati in 22 de tari si a realizat anul trecut vanzari totale de 11,3 miliarde dolari.
Intre produsele realizate in fabricile sale se numara sisteme integrate de directie, sisteme de suspensie, air-bag-uri si centuri de siguranta. In Europa, compania are subsidiare in Austria, Republica Ceha, Polonia, Turcia, Franta, Germania, Italia, Spania, Portugalia si Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO