Eveniment

Facebook (Meta) a raportat cel mai profitabil trimestru din ultimii trei ani. Acţiunile au crescut instantaneu pe bursă până la 8%

Facebook (Meta) a raportat cel mai profitabil trimestru...

Autor: Ştefan Stan

27.07.2023, 00:15 467

Meta, compania-mamă a Facebook, a revenit la o creştere de două cifre a veniturilor pentru prima dată de la sfârşitul anului 2021 şi a prognozat o creştere mai bună decât se aştepta în trimestrul curent, ceea ce a dus la o creştere a acţiunilor sale cu până la 8%, într-un semn că recesiunea din domeniul publicităţii digitale se atenuează.

Meta a precizat că se aşteaptă ca veniturile pentru trimestrul curent să se situeze între 32 şi 34,5 miliarde de dolari - mult peste aşteptările analiştilor de 31,1 miliarde de dolari.

Veniturile din al doilea trimestru au crescut cu 11%, la 32 miliarde de dolari, peste aşteptările analiştilor, care estimau o creştere la 31,03 miliarde de dolari.

Directorul general Mark Zuckerberg a încercat să revigoreze compania după o perioadă de creştere slabă, probleme macroeconomice mai ample şi îngrijorări ale investitorilor cu privire la pariul său costisitor pe metavers.

În acest scop, în ultimele şase luni, compania a trecut printr-o restructurare majoră, inclusiv prin aplatizarea structurii sale de conducere şi concedieri care au afectat aproximativ 20.000 de angajaţi, în ceea ce Zuckerberg a numit "anul eficienţei".

Venitul net a crescut cu 16%, la 7,8 miliarde de dolari, faţă de aşteptările consensuale de o creştere la 7,4 miliarde de dolari. Cu toate acestea, costurile au crescut cu 10%, la 22,61 miliarde de dolari, parţial din cauza cheltuielilor juridice în valoare de 1,87 miliarde de dolari şi a unor taxe de restructurare de 780 milioane de dolari. În luna mai, Meta a fost sancţionată cu o amendă de 1,2 miliarde de euro de către UE pentru încălcări ale confidenţialităţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO