Eveniment

Fermierii cu subvenţii de la APIA pot lua credite de la ProCredit Bank până la încasarea sumelor

Fermierii cu subvenţii de la APIA pot lua credite de la ProCredit Bank până la încasarea sumelor

Autor: Raluca Ghinea

19.10.2012, 11:51 833

"ProCredit Bank România a semnat convenţia cu APIA pentru finanţarea sectorului zootehnic, în baza subvenţiilor primite de beneficiari pentru anul 2012. Astfel, în baza acestei convenţii, banca acordă finanţare pentru capitalul de lucru pentru beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare pentru sectorul zootehnic, la speciile bovine, ovine si caprine, în sumă maximă de 90% din valoarea subvenţiei ce urmează a fi încasată de la APIA", se arată într-un comunicat al băncii.

Linia de credit oferită de ProCredit Bank are maturitate maximă până la data de 30 septembrie 2013, data limită pentru încasarea ultimelor tranşe din subvenţiile APIA de către agricultori.

Garanţiile aduse la bancă de fermieri pot fi cesiune de creanţă pe sumele încasate de la APIA sau contract de garanţie personală, în funcţie de suma acordată, dar şi garanţiile oferite de Fondul de Garantare a Creditului Rural cu care ProCredit Bank are încheiată o convenţie de colaborare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO