Eveniment

Fosta divizie de IT a Siemens a câştigat trei milioane de euro într-un arbitraj împotriva Finanţelor

Autor: Cristi Moga

06.10.2011, 00:00 274

Siemens IT Solutions and Services, firmă cumpărată în acest an de grupul francez Atos, a câştigat un arbitraj de trei milioane de euro împotriva Ministerului Finanţelor Publice şi Oficiului de Plăţi şi Contracte PHARE (OPCP), au anunţat reprezentanţii firmei bpv Grigorescu Ştefănică, avocaţii companiei.

Acţiunea arbitrală a fost introdusă la începutul anului 2009 la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie din România ca urmare a presupusei nerespectări de către OPCP a unor obligaţii de plată dintr-un contract PHARE pentru livrarea şi instalarea de calculatoare şi software încheiat cu Ministerul Finanţelor Publice.

"Prin sentinţă s-a acordat o sumă de circa 3 milioane de euro reprezentând parte din preţul contractului, precum şi daune, dobânzi şi cheltuieli de judecată. (...) Sentinţa a fost menţinută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România, care a respins în mod irevocabil recursul la acţiunea în anulare iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice şi OPCP", au precizat reprezentanţii bpv Grigorescu Ştefănică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO