Eveniment

Germanos vrea sa ajunga la 37 milioane de euro

08.09.2003, 00:00 15



Ca afacerile merg bine pe piata distributiei de telefoane mobile, accesorii si servicii, o demonstreaza si tinta fixata de compania Germanos Telecom Romania, cea care detine o cota de 10%. Noua conducere a firmei vrea sa tripleze aproape cifra de afaceri din 2003 fata de cea obtinuta anul trecut si sa treaca totodata pe profit.



Nikos Kakoulidis, cel care a preluat recent functia de director general al companiei inlocuindu-l pe Nikolaos Smirnoff, vrea ca Germanos Telecom Romania sa ajunga la sfarsitul anului la o cifra de afaceri de 36,9 milioane de euro, de la 13,5 milioane euro cat a obtinut in 2002. In primele 7 luni, compania a realizat incasari totale de 18,7 milioane euro .



Oficialul nu a precizat cum intentioneaza sa ajunga la cifra de aproape 37 de milioane de euro dar a declarat pentru ZF ca strategia sa este sa dezvolte mai rapid, in volum si profit, afacerea Germanos.



Compania are in prezent 64 de magazine deschise in intreaga tara, dintre care 12 functioneaza in sistem de franciza. Pana la sfarsitul anului, firma va inaugura inca patru magazine.



Perioada de schimbari la Germanos nu s-a incheiat o data cu schimbarea directorului general. Compania trece printr-un proces de "remodelling" din care pana acum a fost vizibila numai modificarea siglei sale. Oficialii spun ca aceasta schimbare intervine la putin timp dupa ce firma mama din Grecia a procedat intr-un mod similar. Alte detalii referitoare la remodelarea imaginii companiei si la o eventuala campanie de publicitate vor fi anuntate la inceputul lunii viitoare.



Conducerea Germanos nu a putut preciza nici cate magazine se asteapta sa deschida in 2004 si nici cu ce profit crede ca va termina anul 2003.



De la infiintarea ei, inclusiv in anul 2002, compania a inregistrat pierderi. In acest an, la sfarsitul lunii mai, Germanos Telecom Romania isi afirma intentia sa fuzioneze, prin absorbtie, cu Sunlight Romania, divizie a grupului elen Germanos pe piata romaneasca, furnizoare de solutii integrate in domeniul energetic. Atunci, grupul elen Germanos SA controla 98,7% din capitalul social al Sunlight Romania, restul actiunilor fiind detinute de Panos Germanos.
iuliana.susanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO