• Leu / EUR4.7612
  • Leu / GBP5.3976
  • Leu / USD4.2560
Eveniment

Gigi Becali vrea fabrica de armament Dragasani

Principalul finantator al echipei de fotbal Steaua Bucuresti, Gigi Becali, a depus la Ministerul Economiei si Comertului (MEC) o oferta de preluare a fabricii de armament Dragasani.
Becali intentioneaza sa participe la privatizarea Uzinei Mecanice Dragasani impreuna cu Asociatia Salariatilor din cadrul uzinei, a anuntat ieri MEC. Pentru fabrica de la Dragasani, care produce munitie de infanterie si produse civile, a mai depus oferta si firma Consal Trade din Constanta, ministerul precizand ca in perioada urmatoare vor avea loc negocieri cu fiecare ofertant in parte.
Uzina Mecanica Dragasani, care are un capital social in valoare de 70,1 miliarde lei, face parte din grupul de patru societati desprinse recent din Compania Nationala Romarm care urmeaza sa fie privatizate.
Astfel, reprezentantii ministerului negociaza in prezent si cu Asociatia Salariatilor Uzinei Mecanice Marsa pentru cedarea pachetului majoritar de actiuni la aceasta societate. Uzina de la Marsa fabrica, repara si vinde autovehicule de transport pentru industria de aparare.
Pentru celelalte doua societati desprinse din Romarm - Uzina Mecanica Filiasi si Uzina Mecanica Babeni a€“ Ministerul Economiei asteapta oferte pana la data de 30 octombrie, respectiv 6 noiembrie. Uzina de la Filiasi fabrica, repara si comercializeaza tehnica militara, iar cea de la Babeni produce munitie si armament.
In septembrie, MEC a lansat la privatizare, prin negociere pe baza de oferte finale, pachetele majoritare de actiuni detinute de stat la cinci societati din industria de aparare: cele patru uzine mecanice si societatea Avioane Craiova. Privatizarea societatilor va fi realizata prin intermediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).
Romarm are in componenta 15 fabrici si are capacitatea de a produce, pe partea militara, blindate, arme de infanterie, sisteme de artilerie si de racheta, munitie si explozibili.
miruna.lebedencu@zf.ro

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7612
Diferență: 0,0231
Ieri: 4.7601
Azi: 4.2560
Diferență: -0,4561
Ieri: 4.2755
Azi: 5.3976
Diferență: -0,1073
Ieri: 5.4034
Azi: 4.2429
Diferență: 0,1558
Ieri: 4.2363