Eveniment

Grindeanu, despre referendumul pentru redefinirea familiei: ”E calea corecta”

Grindeanu, despre referendumul pentru redefinirea...

Autor: Dana Stanila

10.05.2017, 08:02 1188

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi că organizarea unui referendum pentru redefinirea familiei este ”calea corectă”, subliniind încă o dată că este unul dintre cei trei milioane de români care a semnat pentru această iniţiativă.

”În primul rând e vorba de un proiect. Până la urmă, poporul român va decide prin vot calea pe care să apucăm. Părerea mea personală o ştiţi. Sunt printre cei trei milioane de români care au semnat, dar e o primă etapă. Până la urmă, cum vă spuneam, e o propunere de modificare a Constituţiei, iar românii vor decide ”da” sau ”nu”, printr-un vot. Eu cred că e calea corectă. Decizia poate fi dată prin acea consultare. Ceea ce s-a întâmplat azi e un prim pas, care premerge această consultare. Mi-e greu să fac o evaluare, în ce parte se vor duce opţiunile românilor”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni.

"Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor", potrivit propunerii de revizuire a Constituţiei adoptate de Camera Deputaţilor.

Revizuirea Constituţiei se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispoziţiilor art. 151 alin. (3) din Constituţia României, republicată.

Proiectul de modificare a Constituţiei a fost aprobat cu 232 de voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 13 abţineri, urmând să fie transmis Senatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO