Eveniment

Grupul spaniol NH Hoteles va opera un hotel la Timisoara

21.01.2005, 00:00 147

Compania spaniola NH Hoteles intentioneaza sa deschida, in luna iunie, un al doilea hotel in Romania, la Timisoara, dupa ce la sfarsitul anului trecut si-a anuntat intrarea pe piata autohtona printr-un hotel in Bucuresti, care urmeaza sa isi inceapa activitatea in primavara acestui an.
Potrivit oficialilor companiei, proiectul de la Timisoara face parte din strategia de extindere in Europa de Est, o piata pe care a intrat recent, odata cu afilierea unor hoteluri din Ungaria si Romania.
Noul hotel de la Timisoara va fi operat de NH Hoteles in baza unui contract de leasing. Unitatea are 83 de camere si este situata in apropiere de centrul istoric al orasului.
Compania nu a oferit detalii privind partea financiara a contractului.
In ceea ce priveste primul hotel din Romania al firmei, NH Bucharest, acesta va fi operat de compania spaniola in baza unui contract de management si va fi deschis in primavara acestui an.
Hotelul va fi amplasat in centrul Bucurestiului, in apropiere de Palatul Parlamentului, si va avea 78 de camere, doua sali de conferinte cu 40 de locuri, un centru de fitness si un restaurant pentru 50 de persoane.
Grupul NH Hoteles este al treilea lant hotelier european pentru segmentul de business, cu 240 de unitati in Europa, America Latina si Africa. In ultimii patru ani, grupul si-a consolidat pozitia prin achizitionarea companiilor hoteliere Krasnapolsky din Danemarca, Krystal din Mexic si Astron din Germania.
Pentru viitorul apropiat, compania are in derulare 24 de proiecte, cu un total de 4.000 de camere.
Actiunile grupului NH Hoteles Group sunt tranzactionate la bursele din Madrid si Amsterdam.
NH Hoteles este a doua retea hoteliera care intra pe piata provinciei, dupa Beste Western. Cu sapte hoteluri, Best Western este cea mai extinsa retea hoteliera din Romania, si are o cifra de afaceri anuala de circa 12 milioane de euro.
Lanturile hoteliere internationale au devenit foarte interesate in ultimul an de piata romaneasca, mai ales de segmentul de trei-patru stele. Acest interes este motivat de cresterea cererii pentru servicii hoteliere in marile orase, ca urmare a avansului economic.
Lantul olandez Golden Tulip a incheiat deja contracte cu doua hoteluri din Bucuresti si a anuntat ca anul acesta vrea sa afilieze pana la 12 hoteluri in Romania. Unul dintre acestea ar putea fi hotel Concordia din Targu Mures. Lantul francez Accor va dezvolta in partenriat cu compania hoteliera autohtona Continental o retea de 20 de hoteluri in urmatorii cinci-sase ani, au anuntat reprezentantii Accor anul trecut.
Howard Johnson, care a intrat anul trecut pe piata Bucurestiului, are de asemenea ca obiectiv extinderea in orasele mari de provincie. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO