Eveniment

​Guvernul a încheiat perioada de înscriere pentru internship: cei de până în 25 de ani care s-au înscris se vor duela pentru 150 de poziţii. Salariul? 1.000 de lei pentru cele două luni

​Guvernul a încheiat perioada de înscriere pentru...

Autor: Liviu Popescu

15.05.2016, 18:28 213

Guvernul a încheiat pe 15 mai perioada de înscriere pentru a treia ediţie de internship în cadrul instituţiilor sale, la care pot participa 150 de stagiari cu vârsta de până în 25 de ani, care să fie repartizaţi la Palatul Victoria, în ministere şi în celalalte instituţii participante.

Pentru ediţia din acest an, Guvernul s-a hotărât să aloce fonduri pentru acest program, de altfel “a doua din istoria programului în care stagiarii vor fi remuneraţi”. Prima ediţia a acestui program s-a desfăşurat în 2013.

“Suma pe care stagiarii o vor primi este de 1.000 lei la finalul fiecăreia dintre cele două luni, aceasta fiind alocată pe baza prezenţei şi implicării active în cadrul programului.

@Cazarea este asigurată?

Nu, cazarea nu este asigurată de Guvernul României pentru stagiari, însă la solicitarea acestora, echipa de organizare a Programului de Internship le poate intermedia accesul la căminele de studenţi ai unei universităţi din Bucureşti.

@Care este programul de lucru?

Stagiarii vor avea un program de lucru similar angajaţilor instituţiei în care vor fi repartizaţi, cu obligaţia de a lucra un minim de 120 ore lunar pentru a putea beneficia de bursa aferentă stagiului.

@Nu sunt disponibil(ă) pe întreaga perioadă a desfăşurării Programului de Internship. Mă pot înscrie?

Stagiul de practică se va desfăşura anul acesta în perioada 22 iulie – 22 septembrie. În această perioadă, stagiarii au dreptul la 5 zile libere pentru a le folosi pentru scopuri personale.

O absenţă pe o perioadă mai mare de 5 zile reprezintă neîndeplinirea condiţiilor pentru absolvirea stagiului şi atrage după sine excluderea persoanei absente din Program şi la pierderea dreptului la certificatul de absolvire.

Aşadar, deşi candidatului nu îi este restricţionat dreptul la înscriere, indisponibilitatea pe întreaga durată a Programului nu permite eliberarea documentelor doveditoare efectuării stagiului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO