Eveniment

Guvernul ţinteşte poziţia de comisar pentru transporturi în viitoarea Comisie Europeană

Guvernul ţinteşte poziţia de comisar pentru...

Autor: Iulian Anghel

10.06.2019, 00:06 337

Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor, îşi face intens lobby pentru a pleca la Bruxelles.

La Bruxelles au început negocierile pentru împărţirea posturilor în următoarea Comisiei Europeană, iar România ţinteşte foarte sus: poziţia de comisar pentru transporturi.

Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles lista cu portofoliile de comisar european vizate de România, prima preferinţă fiind fotoliul transporturilor. Miercuri la Bruxelles premierul român a avut o primă tatonare pe acest subiect cu preşedintele Comisiei Europene la final de mandat, Jean-Claude Juncker, şi cu vicepreşedintele Frans Timmermans.

Fiecare ţară desemnează un membru în Comisia Europeană, dar împărţirea fotoliilor se face prin negocieri între partidele din Parlamentul European şi de aceea un stat membru al Uniunii vine cu o listă de preferinţe.

Fotoliul de comisar pentru transporturi este unul dintre cele mai solicitate. Postul este deţinut în mandatul Comisiei Juncker de Violeta Bulc din Slovenia. România deţine astăzi poziţia de comisar pentru dezvoltare regională, prin Corina Creţu – o poziţie de asemenea râvnită, dat fiind că are aproape o treime din bugetul multianual de aproape 1.000 de miliarde de euro al Uniunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO