Eveniment

Haos politic în coaliţia de guvernare: Bucureştiul a ajuns un teren de joacă pentru cele două partide la guvernare. După o şedinţă maraton de 14 ore, PSD şi PNL renunţă la Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei. PSD va merge înainte cu Gabriela Firea, iar PNL cu Sebastian Burduja

Haos politic în coaliţia de guvernare: Bucureştiul a...

Autor: Petru Mazilu

23.04.2024, 08:00 1048

Liderii PSD şi PNL au decis să rupă coaliţia la Bucureşti. Surse din lumea politică anunţă decizia care a fost luată la finalul unei şedinţe maraton. PSD şi PNL vor avea candidaţi separaţi şi vor renunţa la medicul Cătălin Cîrstoiu. 

Sursele susţin că decizia a fost luată în noaptea de luni spre marţi. Medicul Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PNL-PSD şi în plus cele două partide vor avea candidaţii proprii.

Coaliţia a decis să meargă cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, anunţă sursele.

⁠Cei doi candidaţi nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti, au adăugat acestea..

⁠Candidaţii pe sectoare rămân comuni, la fel şi listele de consilii locale. Este o situaţie similară cu deciziile luate pentru Bacău si Braşov, au precizat sursele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO