Eveniment

Hidroelectrica asteapta oferte pentru ecluza de la Portile de Fier

28.06.2005, 19:51 24

Compania Hidroelectrica va incepe reabilitarea ecluzei romånesti de la Portile de Fier I, firmele interesate de realizarea acestui proiect fiind invitate sa depuna oferte påna la 18 august.

Surse din piata au declarat ca proiectul de reabilitare, cu predare la cheie, are o valoare de cåteva zeci de milioane de euro.

Potrivit anuntului de licitatie, ofertantii trebuie sa dovedeasca faptul ca au realizat in ultimii zece ani o lucrare similara, cu o valoare mai mare de 12,5 mil. euro, sau mai multe proiecte (cel mult trei) cu o valoare similara, si sa aiba o cifra de afaceri medie de cel putin 20 mil. euro in ultimii trei ani.

a??Prin lucrare similara, cu o valoare mai mare de 12,5 mil. euro, se intelege fabricatie, montaj si punere in functiune de echipamente hidromecanice, comanda si monitorizare aferente sau constructii metalice navale, lucrari de protectie anticoroziva si de asemenea executia lucrarilor de constructii pentru structurile de beton aferente montajului echipamentelora??, se mai arata in anunt.

Oficialii Hidroelectrica se asteapta ca printre consortiile ofertante sa fie si companii internationale, mai ales ca anumite componente ale sistemului de ecluza cåntaresc sute de tone, si nu pot fi manevrate cu echipamente existente in Romånia.

Deschiderea ofertelor va fi facuta pe 19 august, cu o zi dupa expirarea termenului de depunere. Va fi selectata oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic, iar termenul limita de executie a lucrarii este prevazut pentru 84 de luni (7 ani) de la data ordinului de incepere, si se vor asigura 3 perioade de intrerupere a navigatiei prin ecluza.

Fiind un proiect de importanta strategica, cu impact asupra navigatiei pe Dunare, finantarea va fi realizata atåt din sursele Hidroelectrica si credite atrase de companie, precum si prin completare de la bugetul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO