Eveniment

Informatizare de 1,2 mil. dolari

09.05.2003, 00:00 13

Inspectia Muncii a achizitionat de la compania Q'Net International echipamente IT in valoare de 42,2 miliarde de lei (1,28 milioane de dolari), livrarea si instalarea acestora fiind finalizate in luna aprilie, a declarat Marius Vladu, directorul general al Q'Net.
"La licitatia organizata de Inspectia Muncii au participat trei companii autohtone. Contractul a fost semnat la inceputul lunii februarie 2003, dupa care Q'Net a livrat 475 PC-uri, 127 imprimante, 40 de servere si 443 echipamente periferice, in principal marca Hewlett-Packard", a adaugat Vladu.
Inspectorul general de stat la Inspectia Muncii, Mariana Basuc, a spus la randul sau ca prin aceste achizitii s-a urmarit realizarea unui sistem informatic la nivel national.
"Momentan, am achizitionat partea de hardware, urmand ca aplicatiile software sa completeze sistemul informatic. Prin aceste sistem se urmareste cresterea posibilitatilor de exercitare a atributiilor institutiei noastre", a spus Basuc.
Reprezentantul Inspectiei Muncii a adaugat ca alte doua efecte sunt inlaturarea birocratiei si o mai buna colaborare cu agentii economici si persoanele fizice, urmand ca prin mijloace electronice (Internet), angajatorii si salariatii sa intre in legatura cu reprezentantii institutiei.
Q'Net International a raportat, in 2002, un profit net de 4,02 mld. lei, fata de 3,25 mld. lei in 2001, iar cifra de afaceri s-a ridicat la aproximativ 208 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO