Eveniment

Investitie de 40 mil. euro pentru incinerarea deseurilor

08.11.2005, 20:20 102

Ludan Engineering, filiala locala a companiei israeliene Ludan, a anuntat o investitie de 40 de mil. euro

intr-un incinerator de deseuri periculoase, la Ploiesti.

"Am ales orasul Ploiesti in urma unui studiu de piata care a aratat ca este zona cu principalii generatori de deseuri din piata, dar si datorita ratei somajului din zona", a declarat pentru Ziarul Financiar Sorin Stelea, directorul de marketing al companiei Ludan Engineering.

Incineratorul va avea o capacitate anuala cuprinsa intre 50.000 si 55.000 de tone, in conditiile in care, conform estimarilor companiei, intreaga piata de deseuri periculoase se ridica la circa 60-100 de tone. Proiectul va fi dezvoltat in sistemul BOO (Build, Own, Operate), iar compania care va administra incineratorul se va numi Servicii Ecologice ECS.

Proiectul va demara in aprilie 2006 si va fi derulat pe o perioada de 12 luni. Circa 30% din valoarea proiectului va fi acoperit din fonduri proprii, pentru 70% din valoarea proiectului existand finantare din partea unei banci olandeze si a unei banci israeliene.

Pe fondul intensificarii activitatilor din Romania, reprezentantii Ludan Engineering se asteapta anul acesta la o crestere de 20-25% a cifrei de afaceri, care a fost de aproximativ 2 mil. euro in 2004. "Ne asteptam ca in primul an de functionare a incineratorului sa ajungem la o cifra de afaceri de 7,6 mil. euro", precizeaza Stelea.

Ludan va percepe o taxa pe tona de deseuri incinerate, care va fi cu 20% mai mica de cat cea practicata pe piata europeana, potrivit datelor prezentate de companie.

Societatea a fost infiintata in 1997 pentru a furniza servicii logistice si de inginerie. Firma este implicata in diverse proiecte industriale in Germania, Italia, Argentina, Nigeria si Scandinavia. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO