Eveniment

Iohannis a făcut cel mai important anunţ pentru ţară: În vară se aşteaptă ca pandemia să dispără, după ce începe procesul de vaccinare a populaţiei. ”De Crăciun şi Anul Nou staţi acasă dacă vreţi să vă fie bine"

Iohannis a făcut cel mai important anunţ pentru ţară: În vară se aşteaptă ca pandemia să dispără, după ce începe procesul de vaccinare a populaţiei. ”De Crăciun şi Anul Nou staţi acasă dacă vreţi să vă fie bine"

Autor: Mediafax

18.12.2020, 13:49 3145

Toate restricţiile rămân în vigoare, pentru că pandemia nu s-a terminat, iar până când nu va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm, spune, vineri, preşedintele Klaus Iohannis: „În timpul sărbătorilor de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine, staţi acasă cu familia”.

„Am observat că foarte multă lume este interesată să ştie ce va fi de Crăciun şi de Anul Nou. Pot să vă spun cum va fi cu restricţiile: toate restricţiile care sunt acum în vigoare rămân în vigoare şi de Crăciun, şi de Anul Nou. Însă aceste restricţii nu sunt facultative, asceste restricţii sunt obligatorii. Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricţii pentru un motiv simplu - ca să nu ajungă el sau copilul lui sau părintele lui în spital. Atât de simplu este. Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne proteja de boală. Ele trebuie respectate”, anunţă Klaus Iohannis.

El precizează că vor fi suplimentate dispozitivele Ministerului de Interne.

„Pentru cei nu înţeleg vorba bună vor avea surpriza neplăcută să fie amendaţi. Restricţiile nu sunt doar aşa ca să fie şi respectarea lor este obligatorie. Cred, totuşi, cred că majoritatea românilor înţeleg rostul acestor restricţii, înţeleg rostul măştii, rostul distanţării. Toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală. Este foarte clar şi este foarte clar un lucru pe care îl observăm pe zi ce trece: aceste măsuri sunt corecte. Cu toţii vedeţi datele care se comunică zilnic oficial. Nu am scăpat de pandemie, avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat, însă numărul de la o zi la alta nu mai este în creştere, cum, din păcate, a fost, de exemplu, în noiembrie. Lucrurile s-au stabilizat şi se poate chiar observa o mică scădere, însă să nu înţelegem greşit. Nu este momentul pentru relaxare. Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu până când va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm. În timpul sărbătorilor de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine staţi acasă cu familia”, conchide şeful statului.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 5.340 de noi cazuri de îmbolnăvire şi 188 de decese la pacienţi confirmaţi cu Covid.

„Am vizitat centrul de depozitare pentru dozele de vaccin care vor începe să vină deja imediat după Crăciun aici, la Cantacuzino. S-a creat un centru special. Toate dozele de vaccin vor veni iniţial aici şi de aici vor fi distribuite în ţară. Este impresionant ce s-a realizat de la ultima vizită (...) aici s-a realizat o sală cu totul nouă pentru tipul de vaccin care necesită păstrare la temperatură joasă, s-a realizat un flux pentru vaccin pentru personal, totul ca la carte. Acest container este o mostră, dar care poate fi replicat rapid de Centrul de Vaccinare, un container care poate fi folosit în zonele unde nu există altă posibilitate”, spune preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis a discutat cu cei implicaţi şi despre procedurile şi felul cum le se transportă vaccinul şi afirmă că „totul este organizat”.

Preşedintele a mai spus că nu este obligatorie vaccinarea, însă este recomandată. „Imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare. (...) Noi recomandăm tuturor să se vaccineze, fiindcă această vaccinare este singura – repet, singura cale de a scăpa de pandemie.

Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene, toate sunt eficiente, toate sunt sigure şi în acest fel vom putea - dacă ne mobilizăm şi mergem la vaccinare – ca până în vară, probabil, să scăpăm de această pandemie”, a mai spus preşedintele. Klaus Iohannis a reafirmat că tranşa „simbolică” de 10.000 de doze şi începând din ianuarie vor veni doze mai mari, de cel puţin 100.000 de doze pe săptămână sau mai mult.

AFACERI DE LA ZERO