Eveniment

Jocul „Kids – o afacere de succes”, prima aplicaţie de educaţie financiară pentru copii, a fost omologată de ministerul Educaţiei

Jocul „Kids – o afacere de succes”, prima...

Autor: Alex Ciutacu

21.12.2018, 16:00 694

Ministerul Educaţiei a omologat prima aplicaţie de educaţie financiară care se adresează copiilor cu vârste între 7-10 ani, denumită „Kids – o afacere de success”.

Jocul “Kids – o afacere de succes” lansat de Asociaţia pentru Promovarea Performanţei ȋn Educaţie (APPE) in parteneriat cu Alpha Bank Romania şi dezvoltatorul Tara Interactive a fost omologat de Ministerul Educatiei Nationale.

"Kids - o afacere de succes” este o combinaţie de jocuri educaţionale, rezolvarea problemelor şi chestionare. Conţinutul educaţional al aplicaţiei aduce in atenţia copiilor primele notiuni de educatie financiara si antreprenoriat, cum ar fi economisirea, gestionarea cheltuielilor, sau stabilirea de obiective.

Aplicatia este destinata copiilor din clasele primare, iar odata cu omologarea primită din partea Ministerului Educatiei Nationale va putea fi folosită ca suport in cadrul orelor de educatie financiară.

„În predarea educaţiei financiare în şcolile din România, urmărim aplicarea celor mai bune practice din Uniunea Europeană, cum ar fi: utilizarea aplicaţiilor informatice sau digitalizarea manualelor”, spune Ligia Georgescu-Golosoiu, Preşedinte Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie.

Aplicaţia "Kids - o afacere de succes”  este disponibilă pentru descărcare pe iOS si Android din paginile dedicate aplicaţiilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO