Eveniment

Kelemen Hunor: Nu exclud posibilitatea ca locuitorii din Harghita şi Covasna să iasă în stradă a urmare a reorganizării judeţelor

Autor: Mediafax

19.06.2011, 16:10 143

Liderul UDMR Kelemen Hunor nu exclude posibilitatea calocuitorii din Harghita şi Covasna să iasă în stradă şi săprotesteze paşnic faţă de reorganizarea administrativ-teritorială,apreciind că protestul este un mijloc democratic prin care oameniipot să îşi spună părerea despre un lucru sau altul, informeazăMediafax.

"Intenţia noastră este să blocăm acest demers, această reformăadministrativă şi să folosim mijloace parlamentare, democratice,dialogul, prin Guvern, prin Parlament şi să nu se întâmple ce estepreconizat. În cazul în care se trece la o astfel de reformăadministrativă, aşa cum în 1968, când Ceauşescu a încercat oreformă administrativă şi au ieşit oamenii în stradă şi a renunţatla acea reformă şi au fost formate cele două judeţe, aşa simt eu,aşa primesc informaţii, şi eu ca lider politic trebuie să ştiu cegândesc şi ce spun oamenii, nu exclud să iasă oamenii pe stradă.Asta înseamnă un mijloc democratic care se foloseşte peste tot înlume: dacă cineva vrea să protesteze, poate să iasă în stradă,poate să spună ce gândeşte, ce doreşte", a spus Kelemen.

Liderul UDMR a precizat că aceasta este atmosfera pe care aîntâlnit-o în comunitatea maghiară din Covasna şi Harghita, iar el,ca lider al Uniunii, nu poate să nu ţină cont şi "de acesteaspecte".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO