Eveniment

Klaus Iohanis: Vom aduce un sistem de apărare antidronă suplimentară în Tulcea. Sperăm să nu apară incidente absolut nedorite

Klaus Iohanis: Vom aduce un sistem de apărare antidronă...

Autor: Gabriel Pecheanu

05.10.2023, 16:51 39

Preşedintele Klaus Iohannis spune că în zona judeţului Tulcea, unde au fost descoperite elemente din drone ruseşti, va fi adus un sistem de apărare antidronă suplimentar. „Sperăm să nu apară incidente absolut nedorite”, afirmă el.

„Am discutat chestiunile legate de dronele căzute în România ca urmare a atacurilor ruseşti asupra porturilor de la Dunăre. Am şi primit nu doar încurajări, ci răspunsuri foarte concrete. SUA au alocat avionae suplimentare pentru poliţia aeriană. Împreună cu NATO suntem, practic, în clar cum vom aduce un sistem de apărare antidronă suplimentară în zona respectivă”, spune Klaus Iohannis.

Şeful statului spune că „lucrurile se mişcă”.

„Şi noi, Armata, am mutat mai multe arme de apărare în zonă şi sperăm să nu apară incidente absolut nedorite. Oricum, aceste atacuri asupra porturilor ucrainene sunt crime de război, fiindcă acolo sunt doar infrastructuri civile, nu e nimic militar ce poate fi atacat”, încheie Iohannis.

Klaus Iohannis a participat marţi, la invitaţia Preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden., la o nouă rundă de consultări politice în format restrâns cu lideri globali aliaţi, în contextul continuării conflictului militar declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO