Eveniment

Lafarge, la a doua ancheta a Consiliului Concurentei

22.05.2009, 00:00 71

Consiliul Concurentei deruleaza o investigatie la producatorul de ciment Lafarge Ciment privind un posibil abuz de pozitie dominanta.
„Investigatia a fost declansata ca urmare a unei plangeri inaintate autoritatii de concurenta privind un posibil abuz de pozitie dominanta al Lafarge Ciment (Romania) pe piata sortimentului de ciment CEM I 52,5R", au precizat ieri reprezentantii Consiliului. Ei au mai spus ca au fost efectuate inspectii inopinate la sediul central al companiei, precum si la cele doua puncte de lucru - Hoghiz si Medgidia - de unde au fost luate declaratii si au fost ridicate documente.
Jucatorii de pe piata cimentului nu se afla la prima investigatie din partea Consiliului, in 2005, ins­titutia aplicand cea mai mare amenda din istoria sa - 28,5 milioane de euro - Carpat­cement, Lafarge si Holcim pentru constituirea unui cartel in vederea stabilirii ilegale a preturilor.
Grupul francez este prezent pe piata romaneasca din 1997, activand pe seg­mentele cimentului, cu cea mai mare pondere in totalul afacerilor, agregate si betoane si gips-carton. Anul trecut, afacerile consolidate ale Lafarge in Romania s-au majorat cu 20%, de la 400 mil. euro la 480 mil. euro.
„Consiliul Concurentei are un singur mesaj pentru agentii economici: trebuie sa respecte regulile jocului. Vom folosi toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie pentru a veni in sprijinul consumatorilor, prin mentinerea unui mediu concurential", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO