Eveniment

Liviu Dragnea îl contrazice pe Ponta: autorităţile locale trebuie să indexeze impozitele cu 16%

Autor: Mediafax

08.01.2013, 00:02 71

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ieri, răspunzând unei întrebări privind acţiunea autorităţilor locale privind taxele şi impozitele, că acestea trebuie să aplice, deocamdată, legislaţia în vigoare, respectiv să le indexeze cu 16%, urmând să vadă ce este de făcut când Guvernul va emite ordonanţa.

"Eu rog autorităţile locale să se uite cu atenţie la actele normative în vigoare la ora la care vorbim. Există un Cod fiscal în vigoare şi există o hotărâre de guvern prin care s-au indexat impozitele şi taxele locale pe care trebuie să o aplice. Când va apare ordonanţa de modificare a Codului fiscal, o să o citească şi o să vadă ce au de făcut, deocamdată ei trebuie să aplice legislaţia în vigoare", a spus Dragnea.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă ca autorităţile locale să mărească taxele şi impozitele cu 16%, Dragnea a răspuns: "Da. Vom veni cu un act normativ care să le dea posibilitatea să le măreasă sau nu sau să revină la cele de dinainte".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO